Pennor

När jag tecknar förhand använder jag mig av olika tuschpennor och bläckpennor i svart. Min favoritsort är Brush pen eller penselpenna. En sådan ger möjlighet till både smala och tjocka linjer. Jag köper mina pennor hos www.penstore.se. där finns ett bar utbud, bra priser och snabb leverans. 

Papper

Helt ärligt talat så använder jag till största del helt vanliga A4 papper för en vanliga skrivare. Det är billigt och fungerar utmärkt om man som jag ändå digitaliserar sina illustrationer tillsist. Men ska jag göra en traditionell illustration som ska hålla länge satsar jag på ett syrafritt papper.

Kalkeringspapper

När jag skissar förhand är det praktiskt att kunna slänga på ett kalkeringspapper (tracing paper) ovanpå sin skiss. Ett kalkeringspapper är halvtransparent papper som släpper igenom lagom mycket från skissen under. På så sätt slipper man att jobba vid ett ljusbord lika ofta. Jag köper block med kalkeringspapper hos www.penstore.se. Men behöver man en quick fix så fungerar smörgåspapper lika bra! 

Ipad

Min iPad är min bästa vän! Jag har en iPad Pro 12,9" och en Apple Pen. Jag är trots allt en illustratör som jobbar mestadels digitalt. IPaden har underlättat processen enormt och gjort mitt arbete mer mobilt. Till min Ipad har jag en Ipad Screen Protector från www.paperlike.com den gör att ytan inte känns lika glatt att teckna på. Jag föredrar också att använda mig av Pen Tips. En spets av silikon, när jag ska göra kontrollerade tuschlinjer.